BLH · BARE, LIGE, HURTIGT

... jeg vil BARE, LIGE, HURTIGT gerne bruge ...

... Microsoft Office til meget mere ...


Om at gøre applikationerne til værktøj,

der kan meget mere


Om automation, fejlminimering, forenkling,
processer, og at gøre det umulige muligt


Microsoft®, Office®, Excel®, Word® og Outlook® er registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes.

Det er jo egentlig tre "fy-ord", når man siger "kan du ikke bare, lige, hurtigt...", men med Office-programmerne kan man faktisk godt opnå rigtigt meget "BARE, LIGE, HURTIGT".


Formålet med bøgernes eksempler er i overskuelige skridt at gå fra ’ingenting’ til ’alting’ med programmerne, som i virkeligheden har et langt større potentiale, og derved også bringe enhver interesseret læser og bruger af Microsoft® Office pakken fra de ’almindelige’ anvendelser til de langt mere avancerede, værdifulde og sjove.


De inspirerer med en række konkrete og fuldstændige eksempler bygget op skridt for skridt, så de kan genbruges med alle fordelene til følge, for forhåbentlig derigennem at hjælpe til at hverdagens opgaver lettes betydeligt – nogle gennem at lade programmerne overtage og løse trivielle, tunge eller tidskrævende administrative opgaver.


Sluttelig ville det være fantastisk, hvis du får ideer til nye anvendelser, opgaver der i dag løses manuelt eller på anden og meget mere kedelig måde, og i fremtiden gøres sjovere, lettere eller i det hele taget bare lige pludselig er muligt med lidt nysgerrighed, interesse og disse bøger :-)

BLH-seriens bøger:

... jeg vil BARE, LIGE, HURTIGT gerne bruge ...

Klik på en bog for mere inforrmation

Har du spørgsmål, ønsker eller ideer?

 
 
 
 
BLH Outlook til meget mere
BLH Outlook til meget mere

Køb de tre eksempler for 450,- kr. ekskl. moms ved at sende en e-mail:

Outlook til meget mere

Opsætninger og tilpasninger, flere og bedre genveje og opslag, muligheder sammen med andre Office-programmer og internettet, udvidelser og skjulte muligheder i og udenfor Outlook, VBA-makroer, og og og ...


Du har måske prøvet i et Word-dokument eller Excel-ark, eller et helt andet sted for den sags skyld at indsætte et link, som danner en e-mail, når man klikke på det? Faktisk kan man relativt enkelt meget mere end det, og det ser denne bog nærmere på i tre kapitler.


Først ”Indeni Outlook” med almindelige tilpasninger og nogle tricks der, for bedre overblik og effektive genveje og funktioner.


Derefter går det ”Ud af Outlook” med lidt mere avancerede finurligheder, og større styrke og mere værdi til de daglige opgaver, samt en hel del nye muligheder.


Til sidst gælder det ”Udenfor (og ind i) i Outlook”, når nogle af Office-pakkens andre programmer – og faktisk også noget helt andet – gør brug af og udvider det, du troede, du kunne med Outlook.

Find bogen bl.a. her:

På biblioteket

Som e-bog

Som paperback

Udkommer den 20. juni 2023

(kan lande i nogle butikker senere)


Den officielle bogpræsentation er den 27. juni 2023

Bogen "Outlook til meget mere" kan forudbestilles

frem til den 9. juni 2023 - få mere information her:

IDE CRM

Nøgleord: Outlook, opsætninger, tilpasninger, genveje, opslag, med andre Office-programmer, internettet, udvidelser, skjulte muligheder, overblik, nemmere arbejde, forenkling, automation,  procesoptimering, makroer, VBA.

BLH Word til skabeloner
BLH Word til skabeloner

Skabelonens fem sider i "Formularprocessen":

BLH Word til skabeloner - Formularprocessen

Køb de tre eksempler for 450,- kr. ekskl. moms ved at sende en e-mail:

Word til skabeloner

Word til skabeloner til tilbud, salgsprocesser, vejledninger, dokumentation, fletning, udsendelse, procesunderstøttelse, med optimering, forenkling, layout-tricks, automation og og og ...


Bogens tre eksempler på skabeloner i Word benyttes først til at forenkle og optimere arbejdet med fx tilbud, vejledninger, dokumentation osv. baseret på et ’bruttodokument’. Det indeholder fra starten (og egentlig hele tiden) den komplette mængde ’materiale’, men kan enkelt begrænses til at ende med at vise præcis kun det relevante indhold. Dernæst kan Word sammen med Outlook benyttes til at sende individuelt tilpassede beskrivelser i PDF-format til en række kontakter via personlige e-mails. Til slut gennemgåes et forslag til en forretningsproces omkring ansættelse af en ny medarbejder, hvor dokumentet struktureres som en formular til udfyldelse og sendes til - og automatisk returneres fra - de involverede partner via e-mail.


De tre eksempler der bygges op fra grunden er:

 1. En bruttoskabelon – flere formål i én skabelon
 2. Dokumentfletning på en mere avanceret måde
 3. En formular i dokument til understøttelse af proces

Find bogen bl.a. her:

På biblioteket

Som paperback

Gucca
Plusbog.dk
SAXO.com
WilliamDam
IDE CRM

Nøgleord: Word, skabeloner, salgsproces, vejledninger, dokumentfletning, e-mail, introplan, forenkling, automation, procesoptimering, makroer, VBA.

Excel til spil, sjov og spas

Excel til andet end forretningsprocesser og andre seriøse - og mere almindelige - anvendelser


I denne omgang gælder det alt andet end noget seriøst, for ja, Excel kan sagtens benyttes til en masse underholdning og ikke kun anvendes forretningsmæssigt. Man skal nok være lidt ekstra vild med - eller skør med - Excel, kodning og at fordybe sig i denne tekniske og måske nok lidt smånørdede verden. Men når det er på plads, er der masser af sjove muligheder lige ved hånden. Formålet er stadig - ligesom de tidligere hæfter - at tænke alternativt, kigge udover hvad der i dag er muligt eller tænkeligt, og overgå det.


Tre spil opbygges og gennemgås ved brug af bl.a. layout, Excel-formler og -funktioner, og makroer (med VBA):

 1. Jeopardy! med styring af tavlen, visning af svar, kontrol af spørgsmål, tildeling af point m.m.
 2. Sænke slagskibe med placering af skibe, turstyring, afgivelse, modtagelse og markering af skud, samt både individuel og fælles slagmark m.m.
 3. Pong- det første TV-/konsol-/computerspil med retro grafik, automatik, 'high score'-liste m.m.

Find bogen bl.a. her:

På biblioteket

Som e-bog

Plusbog.dk
SAXO.com
WilliamDam

Som paperback

Gucca
Plusbog.dk
SAXO.com
WilliamDam
IDE CRM

Nøgleord: Excel, rapporter, statistik, cockpit, overblik, planlægning, storskærm, info-skærm, kioskvisning, skabeloner, salgsprocesser, tilbud, ordrer, sagsmapper, mødereferater, spil, underholdning, forenkling, automation, procesoptimering, formler, makroer, VBA.

BLH Excel til skabeloner
BLH Excel til skabeloner

Køb de tre eksempler for 450,- kr. ekskl. moms ved at sende en e-mail:

Excel til skabeloner

Excel til skabeloner til salgsprocesser, tilbud, ordrer, sagsmapper, mødereferater, med optimering, forenkling og og og ...


Bogens tre eksempler på skabeloner i Excel kan fx benyttes til at forenkle og optimere den administrative del af arbejdet med tilbud, ordre eller kontrakt, afdække behov, lave beregninger, rådgive, inspirere og støtte en beslutningsproces. Derfra til at benytte Excel til at håndtere en sagsmappe med en mængde forskelligt indhold - informationer og tilknytninger af forskellig slags. Samt et eksempel på at benytte Excel til et mødereferat og derved få adgang til al funktionalitet, automation osv. til at bygge intelligens ind i referatet, bl.a. i opfølgningen på mødet.


De tre eksempler, der bygges op fra grunden, er:

 1. Et tilbud med forskellige opslagsmetoder, dynamisk indhold m.m.

 2. En sagsmappe med tilknytninger af dokumenter og andre filer, links m.m.

 3. Et mødereferat med layout, automatik, præsentationer m.m.

Find bogen bl.a. her:

På biblioteket

Som e-bog

Plusbog.dk
SAXO.com
WilliamDam

Som paperback

Gucca
Plusbog.dk
SAXO.com
WilliamDam

Inspireret?


Der er meget mere, der kan gøres ... BARE, LIGE, HURTIGT ...

BLH Excel til rapporter
BLH Excel til rapporter

Køb de tre eksempler for 450,- kr. ekskl. moms ved at sende en e-mail:

Excel til rapporter

Excel til rapporter, statistik, cockpit, overblik, planlægning, storskærm, kioskvisning, automation og og og ...


Bogens tre eksempler på rapporter til forskellige formål omhandler både de enkle hvor data blot præsenteres, de lidt mere automatiserede hvor data også hentes og bearbejdes, samt egentlige cockpitværktøjer. Disse rapporter kan både være for den enkelte medarbejder til at få overblik og forenkle arbejdet med mange informationer, og det kan være afdelings- eller ledelsesrapporter, der tjener som værktøj til at styre forretningen pga. fremhævet status og trends, samt videndeling på tværs i organisationen.


De tre eksempler der bygges op fra grunden er:

 1. En salgsrapport med datahentning, filtrering, grafer m.m.
 2. En storskærm/info-skærm/kioskvisning/selvkørende præsentation
 3. Et projektoverblik med projektaktiviteter, gruppering, statuslys m.m.

Find bogen bl.a. her:

På biblioteket

Som e-bog

Plusbog.dk
SAXO.com
WilliamDam

Som paperback

Gucca
Plusbog.dk
SAXO.com
WilliamDam